Veilig en gezond op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen’ in Aa en Hunze

Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60+) van de gemeente Aa en Hunze de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen. ‘Het Nieuwe Fietsen’ is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals:

  • Hoe ga ik om met anderen op het fietspad?
  • Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad?
  • Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen?
  • Wat moet ik weten van de fiets of een e-bike?

De koffie met wat lekkers staat klaar en deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Aa en Hunze.

Het Nieuwe Fietsen vindt plaats tijdens Sport en Beweegweek op dinsdag 30 november a.s. van 13.30 – 16.00 uur in Dorpshuis de Trefkoel, Achter de Brinken 6e, 9462 RR Gasselte

Aanmelden
Inwoners uit de gemeente Aa en Hunze die geïnteresseerd zijn in de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar steunpuntnoord@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Aa en Hunze. Vermeld in de e-mail, je naam, geboortejaar en telefoonnummer. Of via onze website: VVN Workshop Het Nieuwe Fietsen Aa en Hunze | Veilig Verkeer Nederland. Neem gerust je buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.

Doortrappen in Drenthe
Het programma Doortrappen wordt omarmd door de twaalf Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten van het programma worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl.

Corona

Zoals u weet zijn de corona maatregelen aangescherpt. Voor deze Workshop betekent dit dat deze vooralsnog gewoon door kan gaan. De deelnemers moeten zich aan de maatregelen van de locatie houden. In de praktijk betekent dit vaak het tonen van een coronatoegangsbewijs met identificatie. Tijdens de bijeenkomsten op locatie dienen ook de basisregels in acht genomen te worden.