Voorbereidingen festiviteiten EK Wielrennen in volle gang

De afgelopen dagen is er door Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies, ondernemers, verenigingen en heel veel vrijwilligers uit het hele dorp hard gewerkt aan de activiteiten rondom het EK Wielrennen dat door Gasselte komt op zondag 24 september.

Door de kinderen van De Dobbe zijn er prachtige wielershirts beschilderd. De leerlingen hebben in groepen onderzoek hebben gedaan naar een Europees land. Ze hebben hun bevindingen gepresenteerd en de resultaten van hun onderzoek op grote doeken in de vorm van wielershirts geschilderd. Deze shirts zijn door vrijwilligers langs de route gehangen.

Tevens zijn er door vrijwilligers veel stalen wielrenners langs de route geplaatst en wordt een gigantische kunstwerk met hooibalen gemaakt van wel 50 bij 50 meter wat vanuit de lucht goed te zien is. Hiermee laten we aan Europa zien hoe prachtig Gasselte is.

Naast de opwinding van het wielrennen, beloven we een onvergetelijke dag vol plezier en vermaak voor jong en oud. Er zal voor de schooljeugd een dikke banden race worden georganiseerd en een optocht van versierde fietsen. Daarnaast kun je onder andere met een drift-bike over een parcours en is er een spinning race met tijdklok.

Lokale verenigingen zullen voor de nodige entertainment zorgen. Bij de muziekkoepel is van 11.00 uur tot 17.00 uur een Proef het EK plein, waar lokale ondernemers hun lekkerste gerechten en drankjes zullen serveren.