Dorpsplein

Op zaterdag 22 juni 2019 is het nieuwe dorpsplein Gasselte in gebruik genomen. Een fraai groen dorpsplein die veilig voor de gebruikers van school en het dorpshuis is te gebruiken met een podium en voldoende parkeerplekken die zijn afgescheiden van de ingang van de school. Ook is een openluchttheater gerealiseerd. De besturen van het Dorpshuis en Plaatselijk Belang hebben zich gezamenlijk ingezet in de voorbereiding en realisatie van dit project welke tot stand is gekomen door vele subsidies en zelfwerkzaamheid door verschillende werkgroepen. Wij zijn er trots op.

De officiële opening werd verricht door wethouder Henk Heijerman. De wethouder werd door de carnavalsvereniging op een spectaculaire wijze naar het nieuwe Dorpsplein gebracht. Tijdens de feestelijke middag werden er allerlei optredens gehouden door de verschillende verenigingen uit het dorp.

Afgelopen vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei 2019 is met dank aan vele vrijwilligers uit het dorp gewerkt aan de realisatie van het Dorpsplein Gasselte. Er zijn bomen, heggen en vaste planten geplant. De pannakooi en vlaggenmasten zijn verplaatst. Ook is verder gewerkt aan de realisatie van het openluchttheater. Deze week wordt het wandelpad aangelegd naar de schaapskooi en wordt het evenemententerrein geëgaliseerd en ingezaaid met gras. De feestelijke opening van het dorpsplein zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 22 juni voor alle inwoners van Gasselte.

Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image
Slider image