Van wel bi’j der iene? Gasselters aan het woord.

Paul Timmer en Marlous Hoogeveen als eersten te zien en te horen!

In Gasselte en Kostvlies wonen heel wat interessante mensen. Mensen met een mooi verhaal, met een bijzondere geschiedenis, met een geweldige sportcarrière in het vooruitzicht, met een bewogen leven achter zich enz. enz. Het bestuur van Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies weet dat natuurlijk ook en heeft in een van haar vergaderingen het besluit genomen een heleboel dorpsbewoners voor te stellen aan de medeburgers. Voor dat doel is het project Van wel bi’j der iene – Gasselters aan het woord bedacht.

In Van wel bi’j der iene – Gasselters aan het woord worden mensen uit Gasselte-Kostvlies middels beeldportretten voorgesteld aan de mededorpsbewoners. Het uiteindelijke doel is om individuen of stelletjes in ongeveer tien minuten voor het voetlicht te laten verschijnen. De gesprekken met de te portretteren Gasselters worden geleid door Jan Germs. Mensen die hem kennen zullen niet verbaasd zijn dat de interviews in het Drents worden afgenomen. Alleen als de taal een barrière vormt, wordt uitgeweken naar onze landstaal. Het mag ook duidelijk zijn, dat de geïnterviewden de volledige vrijheid hebben hun eigen taal te kiezen. Voor de techniek zorgen Marc van der Haar en Harm Moek. Licht, geluid en opnames zijn in hun vertrouwde handen.

Het eerste beeldportret is klaar en wordt aan de wereld gepresenteerd. Echte bakker Paul Timmer en zijn partner Marlous Hoogeveen bestieren als warme bakkers winkels in Gasselte, Gasselternijveen en Stadskanaal. Wat hebben deze twee leuke mensen zichzelf op de hals gehaald? Blijft er wel tijd over voor hobby’s, zoals fietsen (Paul is Nederlands kampioen op de mountainbike geweest) en schaatsen (Marlous schaatste op landelijk niveau marathons)? Reden genoeg om ze eens aan de tand te voelen. Het beeldmateriaal is door Marc en Harm gemonteerd en heeft een meer dan bezienswaardig portret opgeleverd. Op de site van Plaatselijk Belang Gasselte-Kostvlies is het beeldportret van Paul Timmer en Marlous Hoogeveen te zien. Vanaf januari 2022 zullen meer portretten volgen.